Min enkla boning



Ja det är i den här sängen jag tillbringar typ 20 timmar om dygnet.. Va ska man säga, lite långtråkigt börjar det att bli. Men idag är det måndag.. å det betyder att det bara är tisdag+onsdag kvar tills det kommer ske.. Känns så overklgt. Snart har jag förhoppningsvis en bebis i min famn :) Me like :)

Vi vet forfarande inte hur dags på trosdagen det blir. Det får vi veta på onsdagen.. Jag vill veta nu.. Ska det vara så svårt att ge ett rakt besked?

Jag tackar alla som läser denna blogg och jag blir väldigt rörd av era kommentarer, det värmer verkligen i hjärtat. TACK!! :)

Det svåraste just nu är att hitta ett namn till varelsen... Asså hur ska vi kunna bestämma oss??

Jag har tyvärr inte så mycket mer att berätta, det händer liksom inte så mycket här.. Tack till er som hör av er och kommer hit.. Det hjälper!!

Hade bäst alla.. Håll alla era tummar för oss på torsdag

Kram Frida

Oj oj oj...

.... här händer det grejer.

Ja jag skulle på ett vanligt besök hos barnmorskan i tisdags..detta besök slutade med att jag skulle bege mig till forlossningen för vidare koll. Och resultatet blev att jag läcker för mycket protein i urinen samt att mitt blodtryck inte är jätte bra vissa gånger. Detta betyder kort och gott att jag har fått havandeskapsförgiftning, en mildare from tror jag. För det är inte så akut att de vill ta ut bebisen direkt.

Detta hände som sagt på tisdagen.. Ett nytt vändningsförsök skulle ske på torsdagen,men blev på onsdagen i stället.. å precis som det förra försöket så ville inte busungen vända på sig... Så jag frågade om det gick att besöka röntgen för att se om jag kan föda i säte... NEJ, det kunde jag inte. Så det ända alternativet som finns kvar då är att göra ett kejsarsnitt.. Å som ni vet, det sista jag vill. Men det är bara att inse fakta. Å för att jag har den här sjukdomen i kroppen så kommer snittet att bli av på torsdag den 28 Juli.. Asså jag kan inte fatta det, jag ska bli mamma då... Å jag hoppas och ber för att allt kommer att gå bra.. Att bebis är frisk och lever när den kommer ut.. Att jag klarar av detta?? En piss i havet kanske, men snittet kommer göras i norrköping, tyvärr, det är ju alltid skönt att vara på hemmaplan när man ska göra såna grejjer... Men de hade visst fullt upp här.. Å planerade snitt ska göras i norrköping... Men man tycker ju ändå att man kunde fått lite dispans eftersom jag ändå ligger här...

Ja, nu är det väl bäst att återgå till vilandet... Jag ska väl inte klaga över att ligga här egentligen.. Man blir ju enormt uppassad.. Inte nåt jag är speciellt van vid :)

Hade bra alla vänner

Kram Frida

En ekorre satt i brevlådan

Ett paket kom till mig häromdagen.. Vad är det här tänkte jag, jag har inte beställt något. Öppnade fortare än kvickt, å ut ur paketet kommer det en stor ekorre...

Det kanske inte syns på bilden.. Men den är rätt stor, 40 cm hög :)
Ja, vem har då skickat denna söta ekorre? Jo, ni som inte vet så är min svärmor en hejjare på att samla och skicka in på olika saker, å vinner gör hon oxå.. Vet inte hur mycket som har kommit hem i till oss som hon har vunnit :) Du är för rolig du.. Men TACK säger vi, alltid roligt med paket.

Helgen spenderades i Mantorp.. Det va trevligt att umgås å slappa hemma hos mamma och pappa.... Deras resa till Tyskland innebar mera bebiskläder.. Hade mamma vetat vad det skulle bli så hade hela väskan varit full..

Lite smått och gott, men den här var ju sååå gullig..

Passar väl till både kille och tjej???

Måndag är passerad, i morn är det barnmorska och klippning som gäller, gud så skönt det ska bli..Onsdag, ja då ska det gås på kalas.. Sen får vi se vad resten av veckan har att erbjuda..

Kram Frida


Vändning

Det är svårt att föreställa sig hur något går till innan man ska genomföra det. Tankarna har snurrat i huvudet innan detta skulle ske. Hur ont gör det, hur gör dom?? Ja tankarna har minst sagt snurrat. Det började med att ett ultraljud genomfördes för att se hur den låg. Och som jag anade så hade den huvudet under mina tuttar. Det positiva med detta besök är ju att man får se sin bebis en gång till :) Hon mätte de olika delarna för att få en uppfattning om hur stor den är. Den väger ca 2400.. Inte så mycket om du frågar mig, men jag vet inte vad som är normalt i denna tid av graviditeten?? Hon tittar runt lite och säger... Här har vi bebisens hår, hihi, det var så häftigt att se, det fladdrade där lite grann. Så en sak vet vi alla fall, BEBIS har hår :)

Besöket forsatte vidare in till förlossningsavdelningen, lite väntan blev det där... Till slut fick vi äntligen komma till rummet som vi skulle vara i. En CTG kurva skulle övervaka barnet en stund, efter ett tag sattes ett dropp för att livmoderhalsen skulle slappna av.. Kunde få hjärklappning och bli lite skakis av detta, kände mer av skakigheten än hjärtklappningen.. Men det var inte så farligt. Patrik han passade även på att ta en tupplur där i stolen... Typiskt honom :) Det var en barnmorska som satte droppet och fixade allt det andra.. Å till råga på allt så var det en  HUR Mår Du!! Ja ni som vet vad jag menar, jag behöver nog inte säga mera.. Men till slut var det dags för läkaren att komma in, hon var jättetrevlig verkligen.. Kändes mycket bra med henne. Hon förklarde lite hur hon skulle göra, hon tittade även hur bebis låg för att avgör om det skulle bli framåt eller bakåtkullerbytta. Ja, sen börjades det.. asså jag vet inte riktigt hur jag ska förklara känslan..??? Asså det gjorde väl ont, men det jobbigaste var att kunna andas medans hon tryckte. Tänk dig själv när nån trycker as hårt under brösten. Kan du andas då? Och samtidigt nere vid den nedre regionen.. Hon försökte tre gånger, både framåt och bakåtkullerbytta, men inget hjälpte.. Det lilla positiva var väl att den inte har fixerat sig med rumpan.. Eftersom jag är emot att snittas så tyckte hon absolut att ett försök till skulle göras...

Det är tur att det är en vecka till nästa gång, för fy FAAAN vilka blåmärken jag har på magen...

En upplevelse rikare är man nu alla fall... Hoppas på bättre lycka nästa gång...

Hade så bra alla

Kram Frida 

Ny leksak.. :)

Ja, frågan var ju om man skulle köpa en videokamera eller en systemkamera med video inspelning...

Det blev denna lilla sak...


Ja jag hoppas att jag gjorde rätt val.. Ett mycket bra köp gjorde jag alla fall.. Jag å Angelica är två mycket bra shoppare :)

Så nu är det bara att ta massa kort och filma... Hoppas den där där inne kommer ut (på rätt sätt) snart så jag har något mysigt att ta kort på

Kram

9 År

Ja, tro det eller ej... Idag har Patrik och jag varit ihop i 9 år.. Jag kan inte fatta att det är så länge. Om jag känner min sambo rätt så blir det inget speciellt idag.. Kanske kan planera för lite mer nästa år, då är det ju ändå tio år.. Satt å kollade igenom gamla kort, det är tyvärr inte många kort man har som par.. Å mindre kommer det väl bli för framöver är det väl bebis som kommer vara i fokus.. Hittade ändå detta kort som jag ville dela mer er.. Ja vad säger man..



Ha en bra dag allihopa..

Håll tummarna för mig å bebis i morn... Vändningsförsök på gång

Kram Frida

Måste röjja...

Ja man har så mycket skit överallt. Och när man nu ska få plats med någon annans kläder och saker så måste man ju sortera bort. För vi får liksom inte plats med mer möbler, å jag vill heller inte köpa nya saker nu, man vet ju aldrig vad man vill ha framöver i huset till barnets rum. Garderoben såg förjävlig ut så jag var tvungen att börja där.. Lite rensat blev det, och lite får åka upp på vinden i plastlådor.. Ja vinden är nästa projekt, skulle vara skönt att röja och slänga massa skit där innan bebis kommer, för att slippa ha allt för mycket att röja när det väl är dags att flytta. Fick en hel smal byrå fri från saker, så nu kan jag få plats med de nytvättade kläderna till bebis. Fick massa mera kläder av Angelica i förrgår ( tack så jätte mycket) så nu klarar vi oss utan problem den första tiden.. Jag vill hinna göra så mycket men orken finns inte riktigt där... Önskar jag kunde anställa nån och bara ligga och peka och säga vad jag vill att den ska göra :)

Tack å hej leverpastej... Ha en trevlig helg alla glada..

Tack till er som läser mina rader och ger mig några kommentarer, det känns i hjärtat när ni bryr er

Kram Frida

Barnmorskan

Ja det där besöket blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig. Som några gånger tidigare så hade jag högt blodtryck igen. Och denna gången fick jag beskedet att jag inte skulle jobba mera... Vila dig!! Inte riktigt vad jag hade planerat. Ska dit igen på onsdag och lämna ett kisseprov för odling för att se om det finns spår av saker som inte ska vara där.. Då ska jag väl kolla trycket igen antar jag..??

Å inte nog med det, bebis skulle ha vänt sig nu enligt dom, å det hade den inte gjort. Så nästa vecka på onsdag ska jag in till US för ett vändningsförsök.. Lyckas inte det, ja då kan det bli kejsarsnitt... Å DET ÄR DET SISTA JAG VILL..... Så snälla lilla bebis, vänd dig rätt till nästa onsdag, snälla jag ber dig...

En mindre lyckad dag... Kram

Åska....

...är något som jag tycker vi har här väldigt ofta. Vårt hus verkar ligga perfekt för att blixtarna ska slå ner. En tid tillbaka vaknade jag av att åskan slog ner väldigt nära oss och slog ut dosan till den bärbara telefonen. När jag gick ner för att kolla om huset överhuvudtaget stod kvar så möttes jag av konstig lukt och en dosa i två delar, smällen hade dessutom gjort ett svart märke på tapeten. Usch, det var inget kul alls. Sedan dess är jag abslout inte förtjust i åskan.. För nån vecka sen var det dags igen, det bara blixtrade i telefonjacken.. Patrik fick komma och hämta mig, ville inte vara i huset.. Å så igår lördag, ja då kom den igen, denna gången var den inte så intensiv som förra gången, men jag gick ändå ut å satte mig i bilen, där vet jag att man är säker alla fall. Ilandsproblemet var ju med att det skulle vara fotboll senare, å den kan man ju bara inte missa ;) Hade lite tur, det hade lugnat ner sig tills matchen skulle börja. Puuh, hoppas det är slut på åskvädret för denna sommar...

Ledig i en vecka, det ska bli skönt att inte behöva göra något speciellt ansträngade nästa vecka. Om jag känner för att göra något så gör jag det, annars skiter jag i det.

Hade bäst

Kram Frida

RSS 2.0