Äntligen

Ja idag har vi äntligen kommit iväg och besökt jobbet. Malin å Maja var oxå med så klart. Det va kul att träffa Maria igen.. Chefen var även där, det va kul att se henne å visa upp våra prinsessor.. Kul att få träffa Maja å Malin igen. Det är alldeles för lite vi ses, nu när vi är hemma samtidigt! Det kändes lite konstigt att vara tillbaka på sitt jobb. Kan inte påstå att jag saknade det.. I så fall de underbara barnen vi hade.. När vi åkte hem passade jag på att åka till affären.. Det går åt lite mat nu när moa äter vanlig mat.. I morgon ska mamman bli fin i håret igen.. Go kväll på er..

Stup i kvarten...

Det som är negativt med att ha slutat amma är att jag är kissnödig hela tiden.. Det är precis som förr. När man inte har behövt springa och kissa stup i kvarten så är det rätt jobbigt att behöva göra det igen.. Idag var vi på sim igen.. Det gick bra den här gången med.. :) I morgon ska vi besöka jobbet... Ja vi ska försöka i alla fall. Jag undrar vilka sjukdomar dom kommer ha när vi vaknar i morn bitti.. Kram på er!! Sov gott!! Det hoppas jag på!!

Lillfis 7 månader

Detta inlägg skulle varit igår, men datorn muppade sig, så jag sket i allt, blev arg!! Ja idag blir vår älskling hela sju månader. Helt otroligt att hon har blivit så stor. Idag har det väl egentligen inte hänt så mycket. Moa har börjat att vakna ganska tidigt. Å även så idag. Hon vaknade nog vid kvart över fem tror jag, jag var så trött så jag hörde inte ännu. Patrik som ska gå upp vid den tiden ungefär lade henne i vår säng. Pigg som en nötkärna var hon. .. Vet inte om hon somnade om, men jag tror att mamman gjorde det.. Vi låg och myste ganska länge.. Så det är ju inte att hon är hungrig som hon vaknar alla fall. För då hade hon ju inte kunnat ligga där så länge och mysa och snacka.. Gick upp till slut... Lite gröt och lite lek efter det. Sen var Moa trött igen. Jag gick faktiskt ut med henne i vagnen, hon sov i två och en halv timme.. Tror hon behövde det.. Efter maten trodde jag att hon skulle orka vara vaken tills vi skulle iväg.. Men icke.... Mamman skulle nämligen till läkaren med hjärtat igen.. Ett kort besök. Jag ska få en bandspelare på mig igen.. Just det, Moas röntgenbilder var bra, vi behöver inte göra något mer åt den saken, mycket skönt!! Kram

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag


Ser ni att det är en döskalle :) Blev as sugen på godis när jag såg den här. Det finns en godis som ser ut så här.. En salt gobit..

I veckan som varit har det väl egentligen inte hänt så mycket. I måndags var det ingen sång för att det är sportlov. Inget babysim i tisdags heller, men Moa jag och mormor åkte och badade i alla fall.. Det var mysigt, det blev en heldag med mormor... Onsdag blev det ingen gympa, tränare var sjuk. Torsdag gjorde vi inte så mycket, var hemma och myste och lekte.

I går fredag var vi hos farmor, faster var hemma en stund oxå.. Idag lördag ska vi träffa farbror Kristoffer, det var länge sedan..


Busunge Moa... På måndag blir hon 7 månader!! Häftigt.... Hur ska vi fira detta måntro???

Ha en trevlig helg alla glada..

Carl 1 år

Förra lördagen var vi och firade Carl som hade fyllt ett år i veckan...


Här har vi busungen ;)


Moa får låna några leksaker en stund alla fall.. ;)

Tack för att vi fick komma.. Kram

Bläääää!!!

Idag är en dålig dag.. Har känns mig trött hela dagen. Idag onsdag ska det ju vara gympa, men som tur var kollade jag fb i morse. Vår kära tränare var sjuk. Ingen gympa då med andra ord, skulle även träffat en gammal jobbarkompis som just fått barn. Hon ville köpa lite kläder som Moa inte kan ha längre. Känns bra faktiskt att få sälja lite, en extra peng är aldrig fel. Dagen har väl inte varit prima idag. Moa vaknade lite tidigare än hon brukar, vi skulle ju ändå upp så det gjorde ju inget... Men sen skulle vi ju inte upp helt plötsligt så då var det inte så roligt att ha gått upp så tidigt helt plötsligt. Moa behövde sova igen vid nio... Jag var trött, lade mig på golvet i köket och sov en stund... När Moa vaknar är det bara att ta sig upp från golvet, hur mycket man än vill sova vidare. På eftermiddagen har det inte varit mycket som har passat för damen. Jag tyckte det inte spelade någon roll vad jag gjorde, det passade helt enkelt inte. Å mamman var så trött så jag knappt kunde hålla ögonen öppna.. Idag har livet varit piss... Hej svejs...

Nu slutar jag.....

Då var det fredag igen. Asså veckorna går så fort. Har hunnit med en del denna veckan. Sång, sim, gympa, en snabbis till stan, utan Moa och gjort mat till Moa. Idag har vi väl inte gjort så mycket. Vi har väl mest myst Lill skrutt och jag. Hon sitter ganska bra nu faktiskt. Det är så bra för då kan man sitta framför henne och leka med henne. Hon är så gosig. Undra om hon tycker mamma är jobbig som pussar på henne hela tiden. Men jag kan bara inte låter bli. Skulle kunna äta upp henne. Idag är faktiskt en lite speciell dag. JAG HAR INTE AMMAT IDAG. Hade väl egentligen inte bestämmt mig riktigt men i morse sov vi till halv åtta typ. Och då fick hon gröt i stället.. Pratade med bvc för att få lite råd om hur jag skulle göra med allt. Lunchen hade vi ju redan bytt, å det blev att jag bytte alla mål. Så nu slutar jag. Det känns skönt. Hoppas bara att brösten lugnar ner sig. Får pumpa ut lite när de känns som två meloner.. Det blev en kebabtallrik ikväll.. Patrik han drack en öl. Ingen läsk hade vi hemma.. Då säger han.. Ta en alkoläsk!! Ja just det. Och med gott samvete kunde jag dricka en. De va så det snurra till i huvvet..!! :) Nä nu ska jag sova... I morn blir det ettårskalas.. Kram å gå natt

Kärleksdagen

Det var visst alla hjärtans dag igår! I denna familj är vi inte så mycket för att fira det. Patrik bryr sig inte vidare värst, å då gör inte jag det heller. Inget kul att anstränga sig om man aldrig får något tillbaka.. Men men, går inte under för det. Det blev en händelserik dag ändå. Sim, som jag skrev i förra inlägget, och vid lunch kom två klasskompisar med sina bebisar.. Det var mycket trevligt att träffas!! Vi hoppas på flera träffar framöver.
Idag onsdag har vi varit uppe i ottan.. Vi skulle vara på sjukhuset 07.40. En jävla tid om du frågar mig. Jag hade satt klockan på 06.42.. Gick väl upp ca fem i sex, trött!!!! Moa sov så gott... Fick väcka henne vid halv sju för att vi skulle hinna med alla bestyr.. Det är inte så snällt att väcka en bebis som sover, inte så lätt heller. Vi var bra i tid tyckte jag, hade planerat att åka vid sju hemifrån för att ha god tid på oss... Men det var något som gick fel.. Fick helt plötsligt mycket brottom... Mitt under amningen så kommer pappa hem igen, han hade varit och kört snö på morgonen. Å detta lilla barn är sååååå intresserad av allt annat än att äta när det händer massa saker runtomkring. Så det tog ju lite Extra tid, å vad gör hon inte, jo hon bajsar ju så klart. Stress stress stress.... Vi rullade hemifrån 07.18... Hmm, hur ska detta gå. Dessutom var det ju ganska mycket snö, å alla människor som ska till jobben..
Exakt 07.40 rullar vi in i receptionen. Kan ju inte bli mer lagom. Vi blev skickade till bås 17.. Då fick mamman allt lite Flashback, det var där jag röntgade mig när Moa låg i magen. Då skulle vi kolla om jag kunde föda henne i säte.. Å nu var det Moa som skulle röntgas för att se hur det ligger till med sina höfter, för att hon låg i säte... Hon var så duktig. Hon sa inte ett pip när hon låg där. Alldeles stilla låg hon. Och smilade till och med åt dom när vi skulle gå...
Detta kära besök tog typ fem minuter... Å det var ju bra. För är det onsdag så är det ju dags för träning.. Inte lika hårt pass som förra gången, eller så var det att det inte kändes lika jobbigt för att man körde slut på benen förra gången...
Kram på er!!!

Babysim

Förra veckan började babysimmet! Vi ska gå på tisdagar kl 9.15. Självklart så blev Moa förkyld och vi kunde inte gå. Som tur var så fick man ta egen samma vecka på den andra tiden som fanns. Så i torsdags kl 19 skulle vi babysimma för första gången. Jag var skeptisk med tiden redan från början. Å vad rätt jag hade, Moa var väldigt ledsen, både innan och efter. Egentligen inte så mycket i vattnet. Hon var helt enkelt för trött, hon brukar ju gå och lägga sig mellan halv åtta och åtta, och på kvällarna kan det vara lite mer gnälligt, och detta gjorde ju inte saken bättre. Så det var inte alls lyckat..
I helgen var vi på fest, några kompisar hade inflyttningsfest. Mycket trevligt, och vi hade barnvakt. Farmor, farfar och faster fick den stora äran, det hade gått jättebra, mycket skönt att få vara lite själv.
I övrigt har det väl inte hänt så mycket med den gångna veckan. Men så blev det ju tisdag igen och vi skulle simma... Och det gick betydligt mycket bättre, Moa var glad innan och efter. Och i vattnet, ja hon var helt galen, hon plaskade som bara den.. Det var skönt att hon tyckte det var kul. Sen vet man ju inte om hon kommer vara det varje gång men jag vet innerst inne att hon kan tycka att det är kul..
Idag får vi såga grattis till två grabbar, en av dom såg dagens ljus i morse kl 9.21 och den andra fyller ett år idag..
Kram

Nynnar

Moa tycker om när man sjunger för henne.. Ja jag tror det alla fall. Hon ler mot mig alla fall. Hoppas det inte är för min dåliga sångröst bara.. Man har nog lärt sig en del sånger med hjälp av utbildningen och jobbet men det blir oftast de gamla vanliga, jag har ganska så dåligt minne, kommer liksom inte ihåg alla sånger!  När jag går här hemma och grejar när Moa sover så blir det automatiskt att man nynnan på en sång. Och samma sång hela tiden, är ganska tjatigt i huvudet kan jag säga. Men det går liksom inte att sluta. Och när jag nynnar på en melodi så blir det liksom mitt i.. Å vissa kan jag inte hela så då blir det samma fras om och om igen... Kalla mig knäpp!!! Är det fler som har detta problem??
Kram

Snor...

Snorigt i Lill skrutts näsa. Ja i fredags så började man höra att Moa var täppt i näsan. Så det har varit lite snorigt här. Och natten mellan lördag och söndag var den värsta vi haft. Hon vaknade vid två. Försökte att söva om henne igen men det gick inte, så fort vi lade ner henne så vaknade hon igen. Vi försökte fram till klockan fem, då fick hon mat. Då hade det alla fall gått nio timmar sedan hon åt, som det brukar göra typ på natten. Jag ville inte mata henne tidigare, då har jag ju förstört allt arbete med att få mina tuttar som de är nu. Är så skönt att bara amma tre gånger per dag. Ammar jag mitt i natten nån gång så är de som två bomber nästföljande morgon. Natten som var blev lite bättre alla fall. Hon vaknade vid två igen, är tydligen något med det klockslaget.. Men denna gången lyckades jag söva henne igen. Men sen vaknade hon vid halv fem igen. Då fick hon sova på min arm i vår säng.. Då sov vi ända till klockan åtta. Skönt, så ingen mat från åtta på kvällen till åtta på morgonen, med andra ord så behöver hon absolut inte mat på natten. Hoppas att när förkylningen är över så sover hon hela nätterna igen. Hon har två tänder på g igen, det kan ju vara det som spökar lite med??
Vi skulle ju börjat på babysim i morgon. Men eftersom Moa är förkyld så blir det inget i morgon. Men som tur är så är det två pass varje vecka, så denna veckan kan vi hoppa in på torsdagens i stället. Vill ju inte missa detta. Det är så typiskt att hon skulle bli sjuk just nu. Men det är väl inte första saken man kommer missa på grund av sjukdom... De har ju en förmåga de där små liven att bli sjuka lite då och då.
Ja ha, då säger vi hej svejs för denna gången
Kram kram F å M

Vår älskade Goa Moa

Är lite dålig på att lägga upp bilder. Men oftast så blir det inlägg från mobilen eller på ipad och då går det liksom inte... Därför blir det ganska många bilder här, lite blandat från nu och då..


Så här ska man väl inte sitta


Gott med gröt.. Så här såg det ut i början när jag åt..





Stadig på foten måste man vara när man kör räserbil.. :)



Ser ni mina bissingar... Två har jag fått, mamma märkte dom på nyårsafton, och i söndags så såg jag två till i överkäken..


Provar min nya sommarhatt som mamma köpte till mig på Gran Canaria, vi hoppas att den är lagom då :)


Faster läser en saga...


Titta va bra jag kan sitta...


Storkok

När vi kom hem så ville jag börja med smakportioner. Hon har ätit gröt ett tag nu och det funkar jättebra. Vi började med potatis. Gick absolut bra. Bara att fortsätta med mera smaker. Hon äter jättebra det som jag hittills har gjort. Igår gjorde jag ett storkommun verkligen, hade massa olika igång, köket såg ut som ett bombnedslag. Moa provade kött för första gången igår, det gick ner...! Nästa gång vi gör mat så får vi testa fisk. Så nu äter vi mat mitt på dagen. Är faktiskt ganska skönt att ha dragit ner lite på amningen. Ammar bara tre gånger per dag. Testar även lite frukter... Hihi, gå inte lika bra, hon fryner på näsan å bara ryser i hela kroppen... Kram

6 månader

Ja när vi var iväg blev ju vår älskling sex månader. Herregud vad det går fort. Det händer ganska mycket nu faktiskt. När vi var iväg så kunde hon helt plötsligt sitta mycket bättre, och under veckan så blev hon ännu duktigare. Hemma sitter hon på sin filt med amningskudden bakom som stöd... För riktigt stadigt är det ju inte ännu... Hennes dag firade mamman med att skåla, å även jag tog mig en drink, vi drack bacardi brezzer oxå, ååååå Gud så gott det var.. Kram kram

Playan är farlig vet du!! Där dör mellan tå å tre mennsker var dag!!

Då har vi varit ute och rest för första gången som en familj. Mamma fyllde 60 och vill inte vara hemma och fira så vi bestämde oss för att resa med hela familjen. Mina föräldrar, min bror med familj och vi! Resan skulle gå till Gran Canaria.. En vecka med lite sol och bad. Kan väl säga att det var lite bröllopsresa för vår del oxå. Hade inte blivit någon annars, Patrik är inte så mycket för att resa. Flyga hatar han helt enkelt. Vi åkte på natten, somnade vid elva på kvällen och skulle upp vid ett igen... Var rätt trött när vi väl var framme. Flygresan gick ok. Moa skötte sig ganska bra, lite gnällig ibland, men jag ska inte klaga, fanns ju andra på planet som var värre. Skönt att komma fram till värmen. Inte jätte varmt, men ca 20-22 grader hade vi. Blåste ganska mycket så det gjorde väl att man tyckte att det var lite kallt i mellan åt. Solen kunde gärna tittat fram lite mer om dagarna. Fram till lunch var det sol, men sedan kom molnen. Sista dagen var det bästa vädret på hela veckan... Då ville man inte åka hem.. Men när vi vaknade på hemresedagen så regnade det, hade inte regnat på fyra månader, var inte så jobbigt att lämna då... Väl hemma i Sverige så önskade man att man kunde åka tillbaka till värmen, längtar till sommaren.... :) Veckan innehöll inte så mycket aktiviteter, vi låg vid poolen och slappade, kusinerna till Moa var på bamseklubben två timmar per dag. En dag åkte vi iväg till en riktig strand, fanns inte någon direkt där vi bodde. Sand överallt, inte det bästa när man har en liten plutt. Men det är ju olika, en del kanske gillar det. Boendet var mycket trevligt, vi hade två våningar. Sovrummen på övervåningen, vi bodde ihop med mamma å pappa, köket kunde varit något större, men annars var det mycket fint, hela hotellet var helt ok. Vi hade helpension, frukostbuffe och middag på kvällen, olika maträtter varje dag. Ååå efterrätt varje dag!!! Tror vi alla åt för mycket :) Vi är mycket nöjda med resan, vädret är väl det ända man kan klaga på, men det är ju inget man kan styra över. Kram på er!!!

RSS 2.0